RPG...τι στην ευχή;;;

"Τι ειν' τούτο καλέ;;" ρωτάνε όταν ακούν τον όρο RPG. Πολλά παιδιά στις μέρες μας βέβαια το έχουν ως δεδομένο το τι σημαίνει αλλά αυτό δεν ισχύει για κάποιους άλλους. Δεν ξέρουμε όλοι τι σημαίνουν κάποια αρχικά...πχ ΔΕΗ (Δεν Έχουμε Ηλεκτρικό) ή ΟΤΕ (Ούτε Τηλέφωνο Έχουμε). Τι σημαίνει αυτό ότι πρέπει να στερηθούμε τη γνώση; ΟΧΙ!


Λοιπόν, RPG σημαίνει Role Playing Game και όπως μπορεί κάποιος να καταλάβει είναι ένα παιχνίδι που αναλαμβάνεις τον ρόλο ενός χαρακτήρα και ξεκινάς για διάφορες περιπέτειες. (Συνήθως πας να σώσεις τον κόσμο). Στην πορεία βρίσκεις συμμάχους και που σε βοηθάνε και ενώ οι άλλοι κάθονται και παίρνουν την μεσημεριανή τους σιέστα ξέροντας ότι ο κόσμος θα καταστραφεί εσύ που είσαι ο κεντρικός ήρωας (ο εκλεκτός) σφίγγεσαι και σφίγγεσαι να τους σώσεις και στο τέλος ούτε καν ξέρουν ποιος είσαι...!!

Άσχετα με όλα αυτά τα RPG είναι ένα είδος ιδιαίτερα αγαπητό στην Ιαπωνία και στην Ευρώπη γιατί ουσιαστικά τα περισσότερα παιχνίδια είναι αναφορές στη μεσαιωνική Ευρώπη στα κάστρα, στους ιππότες και τις πριγκίπισσες. "Πάμε να σώσουμε την πριγκίπισσα που την πήρε ο κακός στο κάστρο!", λένε όλοι και ξεκινάνε....που να ήξεραν ότι μετά θα έπρεπε να σώσουν και τον κόσμο!
Αχ καλέ ήρωα σώσε με από τον κακό!

Σήμερα τα περισσότερα RPG βγαίνουν από την Ιαπωνία και μέχρι να μεταφραστούν στα Αγγλικά κάνουν και 2 χρόνια!! Γι αυτό και γω μαθαίνω γιαπωνέζικα!!


Ναι κάτι μας είπες τώρα!


Τα περισσότερα Ιαπωνικά RPG στηρίζονται βασικά σε ένα σύστημα μάχης το ΑΤΒ system (Active Time Battle ) το οποίο σχεδιάστηκε από τον Hiroyuki Ito. Σε αυτό το σύστημα ο παίκτης έχει το έλεγχο ενός χαρακτήρα τη φορά και καθορίζει τις κινήσεις του μέχρι να ψωφήσει ο κακός!!



Γιούπι τον νικήσαμε..ε και; Οι χαρακτήρες παίρνουν experience δηλαδή πόντους εμπειρίας και ανεβαίνουν επίπεδο και αποκτάνε καινούργιες κινήσεις και μπορούμε να προχωρήσουμε την ιστορία. Σε πολλά RPG η ιστορία είναι τόσο ενδιαφέρουσα που κάθεσαι όλη σου τη ζωή μπροστά από την βιντεοκονσόλα. Και εκεί που λες α τελείωσα το παιχνίδι κάθεσαι και χαζεύεις βιντεάκια στο youtube και ψάχνεις fanarts και άλλα τέτοια!

Γι αυτό αν δεν έχετε παίξει ποτέ RPG.....άντε τι περιμένετε;;

Check this out!