RPG time!Final Fantasy! Part 1

Long time no post! Αναρωτιέστε τι έγινε...εργασίες βλέπετε! Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και ας ασχοληθούμε με τα κοινα...τα RPG! Αφού λοιπόν μάθαμε τι είναι τα RPG σαν καλά παιδάκια δεν πρέπει να μάθουμε και την καλύτερη σειρά από RPG που έχει βγει ποτέ;( εδώ κουνατε τα κεφαλάκια σας και λέτε ναιι!!)

Αφού αγαπημένοι μου αναγνώστες είστε τόσο βιαστικοί να μάθετε το όνομα αυτής της ακούει στον τίτλο: "Fina Fantasy". Πολλοί από εσάς μπορεί να έχετε ακούσει για χαρακτήρες του παιχνιδιού αυτού όπως Cloud, Sephiroth, Yuna, Rikku, Squall, Rinoa και πολλοί άλλοι και απλά να μην ξέρετε από που είναι και τι ρόλο έπαιζαν στα παιχνίδια. Όμως μην ανησυχείτε εδώ είμαι εγώ να σας λύσω την απορία και να σας διαφωτίσω.

Θα αρχίσουμε... από την αρχή!



Final Fantasy (
ファイナルファンタジー, Fainaru Fantajī;) το RPG που δημιουργήθηκε από τον Hironobu Sakaguchi, που αναπτύχθηκε και πρωτοβγήκε στην Ιαπωνία (που αλλού) από τη Square (τώρα Square Enix) το 1987, και ήρθε στη Βόρεια Αμερική από τη Nintendo της Αμερικής το 1990. Είναι το εναρκτήριο παιχνίδι στη σειρά του Final Fantasy Αρχικά το παιχνίδι βγήκε για τη Nintendo Entertainment System , παρόλα αυτά το Final Fantasy έχει ανακατασκευαστεί για διάφορες βιντεοκονσόλες , και έχει πάει συχνά πακέτο (όχι η σειρά στον Alpha) με το Final Fantasy ΙΙ.

Να παρει! Μόνο ο μάγος μου έμεινε παλιοLich!


Η ιστορία αρχίζει με την εμφάνιση των τεσσάρων νέων αποκαλούμενων «Light Warriors», οι οποίοι ο κάθε ένας τους έχει μία από τέσσερις σφαίρες των στοιχείων (ξέρετε νερό, φωτιά, αέρας και γη) του κόσμου τους, οι οποίες έχουν αμαυρωθεί από τα τέσσερα Elemental Fiends. (Αυτά είναι κακά τέρατα που σκορπάνε τον τρόμο, τον πανικό, κ.ά). Τελικά οι τέσσερις τους μαζί, ξεκινούν μια αναζήτηση για να νικήσουν αυτές τις κακές δυνάμεις, και να
αποκαταστήσουν το φως στις σφαίρες, και κλασικά όπως είπαμε και σε προηγούμενο Post να σώσουν τον κόσμο.

Το παιχνίδι έλαβε τις θετικές κριτικές από τα media, και θεωρείται ως ένα από τα δραστικά και επιτυχή RPG στο Nintendo Entertainment System, ενώ ταυτόχρονα έπαιξε και έναν τεράστιο ρόλο στην διάδοση του είδους. Αυτό που ήταν συγκλονιστικό ( μιλάμε τώρα για δεκαετίες παλιά) ήταν τα γραφικά του παιχνιδιού, ενώ αυτό πυ ήταν πρωτόγνωρο ήταν ο χρόνος που ξόδευε ο παίκτης στις τυχαίες μάχες ( λέγε με αλλιώς random battles) για να ανεβάσει το επίπεδό του κερδίζοντας experience.

Πάμε να κάνουμε farming χαου!



Όλες οι εκδόσεις του Final Fantasy ήταν εμπορικά επιτυχείς, πωλώντας στο σύνολο 1.99 εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως από Μάρτιο του 2003 οπότε και έγινε η επανέκδωσή του.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή!

1 σχόλια:

BushidoCougar είπε...

Πραγματικά από τις καλύτερες σειρές rpg που είχα ποτέ μαζί με την σειρά Lufia. Μπορεί να μην είχαν τα γραφικά ή τον ήχο, αλλά το storyline και το feeling τους ήταν απλά top!

Check this out!